onsdag 21 maj 2014

Än klappar hjärtan

En passande rubrik i dessa tider!  Än klappar hjärtan tar avstamp i ett studentfirande och handlar sedan boken igenom om klappande hjärtan. De klappar av olika anledningar...

Astrid, Sandra och Lena är systrar. De är väldigt olika varandra och ingen av dem umgås särskilt mycket med varandra. Som unga stod de varandra ganska nära, men deras liv har tagit olika vändningar och de har alla hamnat i en livssituation som de inte riktigt tänkt sig från början. Lena, den yngsta systern, har fått ett cancerbesked som vänder upp och ner på allas tillvaro. Astrid träffar sin äldste sons pappa och slås omkull av gamla känslor. Sandra har ett äktenskap som rasar. I detta kaos och Lenas sjukdom, måste systrarna och mamma Kerstin hjälpa varandra. Och lära känna varandra igen.

Boken är fantastiskt välskriven. Att gå från att läsa Grisham till Helena von Zweigbergk är en språklig resa. Personerna som skildras är vanliga, precis som jag eller vem som helst som jag känner och det är det som gör boken så trovärdig. Systrarnas skilda liv gör att det hela tiden finns en historia att läsa och en situation som man vill ska lösas.

Superbra, en bladvändare och en del tårar...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar