onsdag 30 juli 2014

Stenhjärtat

Uhhhh... Finns det ärligt talat någon förälder som inte känt att man hade kunnat göra vad som helst för att få sova? När man inte sovit på flera månader tryter tålamodet hos de flesta. Vad som aldrig får hända, är att man skadar sitt barn...
   I boken Stenhjärtat kommer en familj in med sitt yngsta barn till Astrid Lindgrens sjukhus. Barnet har inga ytliga skador men krampar och faller in i medvetslöshet om vartannat. Familjen uppträder lite märkligt och efter röntgen anhålls mamman och pappan för misshandel. Julhelgen blir en prövning för alla inblandade, såväl anhöriga som utredare, och ingenting blir någonsin detsamma för någon av dem.
   Jag tycker att Wennstam alltid skriver angelägna och bra böcker och detta är inte något undantag. I detta fall handlar det till stor del om spädbarnet, men i familjen finns syskon som naturligtvis också påverkats av en instabil familj. Många barn som vi ser i förskolor och förskolor har det inte alltid lätt hemma och deras trygghet är inte den trygghet vi skulle välja för våra egna barn.
   Wennstam är som vanligt väl insatt i de rättsliga aspekterna som hon tar upp. En mycket bra roman!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar