fredag 14 mars 2014

Pandemoneum

En arbetskamrat rekommenderade denna bok, en ungdomsbok lite lik Hungerspelen. Eftersom jag verkligen fastnade för den serien, tänkte jag att detta skulle kunna var något. Och... mycket riktigt... en spännande saga där det goda kämpar för sin överlevnad och där det onda härskar - än så länge.

Manhattan är omgärdat av stängsel. Innanför stängslen finns regimen och regimen vill säkerställa att ingenting går överstyr och att de ska kunna styra allt och alla. För att lyckas med detta opererar de alla som når en viss ålder. Naturligtvis finns det motståndare, och de personerna blir våra hjältar. Lena är huvudpersonen i detta drama som tar sin början i romanen Delirium. I Pandemonium följer man hennes kamp för överlevnad och man vill omedelbart läsa nästa del när denna tar slut...

Romanen är en fantasy, men har en verklig ton. Regimen finns inte på riktigt, men visst har vi många stater i världen där befolkningen styrs både i tanke och handling!? Lite kuriosa:  den brittiske poeten Milton skrev om helvetets huvudstad - Pandemonium.

Mycket bra och jag ser fram emot att läsa den avslutande delen snart.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar