tisdag 12 maj 2015

Förlåt Elina

Hur skulle det kännas om din bästa vän svek dig? Detta är en bok som handlar om huvudpersonen Evelina. Hon är en vanlig tjej som går i femte klass, men det finns ett problem - hon har bara en vän, Elina.  Evelina och Elina är bästa vänner och har upptäckt att det var systrar i ett annat liv. Men där fanns också Lädermannen som brände dem båda på bål. Nu är de rädda för att det ska hända igen. De två vännerna hittar på massa konstiga saker för att det inte ska bli brända på bål igen av lädermannen.

Elina tillhör både det coola gänget och sedan så är hon också med Evelina. Det coola gänget är inte så sjyssta mot Evelina. Evelina har nu också en vän som heter Cecilia. Men så en dag så blir Evelina ovän med Elina. 

Det är en mycket spännande bok som handlar om vänskapsrelationer om vänner som sviker varandra fram och tillbaks. Jag tycker att det är en bra bok och man har lätt att känna igen sig. Boken är skriven av Sofia Nordin, jag tycker att hon använder sig av bra ordval och ett ungdomligt språk. Förlåt Elina är skriven i genren drama. 


Elin Eliasson, år 6

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar