onsdag 13 maj 2015

Sagan om ringen - Härskarringen


Sagan om ringen är en trilogi av J.R.R Tolkien. Den har både blivit musikal och film, filmen är en av de största någonsin. 

Boken handlar om Frodo Bagger, han är en korväxt varelse i Midgård som kallas Hobbit. Hans föräldrar drunknade i en båt när Frodo endast var 17 år, Då blev han omhändertagen av Bilbo Bagger (hans farbror). Han berättar om sina äventyr, om berg, om magiska ting och massa andra saker. Bilbo visade till och med sin ring, han berättar om att han och Gollum körde gåtor mot varandra (skulle Bilbo förlora fick Gollum äta upp honom men om Gollum förlorade visade han vägen ut från grottan.) 

Den här dagen fyller Bilbo 111 år, det ska bli en stor fest. Som på dom flesta festerna ska Bilbo hålla tal. När han har talat ett tag får han lite grop i halsen, han berättar att han vill bort från Fylke. Det sista han säger är: 
-Jag hoppas detta blir ett lyckligt slut. 
Han bara försvinner. Frodo ska upp till Baggerhus, när han kommer in är det bara ringen han ser.


Jag tycker boken är spännande och bra. Dom 100 första sidorna kan bli lite långtråkiga men sen blir den bara mer och mer spännande med tiden, boken är den första av tre böcker. Boken får 8/10 magiska ringar. 

Av: Hampus G, år 6

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar