tisdag 19 maj 2015

Som om hösten kom på sommaren


Hur kan en sjukdom döda nästan allt liv? En mystisk sjukdom har dödat nästan allt liv på jorden. Människor, djur och växter dog och det bara fortsatte så. Nanna, lillasyster Fride och deras pappa tvingades fly till en ö där de gömde sig i en bunker i flera år. Nanna och Fride tycker bunken är tråkig och det finns ingenting att göra förutom att måla fjärilen prim på väggen. De tröttnar och vill inte bo i bunkern mer. Deras pappa blir sjuk och maten börjar ta slut. Nanna och Fride tvingas ge sig iväg på en färd mot staden för att leta efter medicin och mat. Staden bär trots allt spår av liv. Ingenting är som det verkar vara och de kan inte lita på någon. 


Det är en rafflande bok som handlar om jordens undergång. Boken är skriven av Jan Henrik Nielsen och översatt av Melinda Hoelstad. Nielsen har skrivit böcker som Våren och Skjulet. Han är en norsk författare. 

En väldigt bra bok som är värd att läsa! Jag tycker boken är bra för att den är så spännande och man vill bara fortsätta läsa. Boken får 10 av 10 stjärnor. 

Av Ida, år 6

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar