tisdag 12 maj 2015

Matchad

Handling: 17- åringa Cassia lever i en värld där Samfundet bestämmer. Samfundet bestämmer när man ska dö, hur man ska leva, vem man ska leva med, vart du ska arbeta. Allting är bestämt i förhand. Dom har en bankett vilket är nästan som en bal  där hon får reda på vem hon ska leva med i resten av hennes liv. Cassia har sett fram emot den i åratal. Samfundet har försökt hitta någon som passar henne perfekt. Det blev Xander som dök upp på skärmen och då visste hon att han var hennes match tills hon ser Ky komma fram på skärmen ett ögonblick efter Xanders ansikte. Vet samfundet verkligen bäst och vad händer om hon blir kär i någon annan? 

Författaren: Alli Candie heter författaren och hon har även skrivit två andra böcker efter Matchad som en serie. Först Matchad, sen Utvald, sist Korsad

Huvudperson: Huvudpersonen är Cassia och är 17 år. Hon verkar väldigt snäll och modig.

Åsikt: Bästa boken jag har läst på länge. I början var den lite långtråkig men när man kom längre och längre in så kunde man inte lägga ifrån sig den. Jag trodde den skulle vara lite mer som Hungerspelen men den hade inte lika mycket action och drama men boken var väldigt spännande. Rekommenderar verkligen den här boken till ungdomar, kan även läsas av äldre och yngre men det kan vara lite svåra ord.  Boken får 4/5 ⭐️.

Gener: ungdomslitteratur, kärleksroman, science fiction.

Av: Julia S, år 6

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar